Gandul.info
Cristina ANDREI
1670 vizualizări 31 ian 2018

Miercuri, un post spaniol de televiziune a publicat mesajele pe care Carles Puigdemont i le-a trimis fostului ministru al Sănătăţii din Cabinetul său, atunci când acesta din urmă se afla la un eveniment în Leuven, Belgia. În schimbul de replici, Puigdemont foloseşte expresia „sunt ultimele zile ale Republicii Catalonia", iar acesta sugerează şi că fostul lider este gata să abandoneze lupta sa de a reveni la conducerea provinciei, informează The Guardian. 

„Cred că ai realizat că s-a încheiat. Oamenii noştri ne-au sacrificat. Sau cel puţin pe mine. Voi veţi fi miniştri (sper şi îmi doresc acest lucru), dar eu deja am fost trădat", se arată într-unul dintre mesaje. „Planul (n.r. guvernului spaniol) a învins", mai scria într-un altul. 

Mesajele au fost trimise cam în acelaşi timp în care Puigdemont a publicat în social media un text destul de sfidător, făcând apel la unitate şi spunând că el intenţiona să se întoarcă în fruntea statului după alegerile din decembrie anul trecut. 

Totuşi, el a confirmat miercuri că a trimis mesajele apărute în presă, dar a insistat că este cel mai bun candidat pentru a-i reprezenta pe catalani. 

„Sunt jurnalist şi am înţeles că există nişte limite care nu ar trebui încălcate. Sunt şi om şi mai am şi eu momente de îndoială. Dar sunt şi preşedinte şi nu voi da înapoi, din respect şi din recunoştinţa şi angajamentul pe care le am faţă de cetăţeni şi naţiune", a scris apoi Puigdemont pe Twitter 

 

Citește și: