Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
35374 vizualizări 3 oct 2017

"Asistăm la o nouă spirală privind eventuale confruntări militare din cauza programelor de înarmare balistică şi nucleară ale Coreei de Nord", a declarat Vladimir Putin marţi după-amiază.

"Condamnăm deciziile Phenianului care încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU, dar alimentarea retoricii militare este dăunătoare şi nu conduce nicăieri", a adăugat liderul de la Kremlin, referindu-se la ameninţările Statelor Unite cu o intervenţie militară în Coreea de Nord.

"Toate părţile trebuie să manifeste reticenţă şi să caute o soluţie paşnică" la criza din Peninsula Coreea, a subliniat Vladimir Putin.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat Administraţia Donald Trump că "a declarat război" Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, recent, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump. "Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare", declara Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, îndemnând "minţile înfierbântate" să înceteze "abordarea copiilor de grădiniţă", după insultele între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun", după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Citește și: