Gandul.info
Marian Avram
16411 vizualizări 26 mai 2018

Declaraţiile preşedintelui rus au fost făcute în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg. Putin a efectuat deja două mandate consecutive între 2000 şi 2008, iar între 2008 şi 2012, când a fost reales preşedinte, Putin a ocupat funcţia de prim-ministru. În luna martie a anului curent, Vladimir Putin a câştigat un nou mandat de preşedinte.

”Eu m-am supus întotdeauna în mod strict Constituţiei şi numai Constituţiei Rusiei. În Constituţie se precizează clar că nimeni nu poate efectua mai multe de două mandate consecutiv. Mă voi supune acestei prevederi. Acum servesc Rusia în al doilea mandat consecutiv. După cum vă amintiţi, am mai fost de două ori consecutiv preşedinte şi am făcut un pas în spate, din moment ce Constituţia nu permite al treilea mandat consecutiv. Asta este tot. Voi respecta şi pe viitor această regulă”, a declarat Putin.

Întrebat, de un jurnalist dacă intenţionează să candideze pentru alegerile prezidenţiale din 2030, liderul de la Kremlin a răspuns că nu.

”Ceea ce spuneţi este destul de amuzant. Să facem un calcul. Acum am 65 de ani. Ar trebui să ocup această funcţie până când voi avea 100 de ani? Nu”, a adăugat Putin.

 

Citește și: