Adriana Stanca
52 vizualizări 22 ian 2015

Numărul infracţiunilor motivate de ură îndreptate împotriva evreilor a devenit aproape dublu în ultimul an, în Marea Britanie. Cele mai recente statistici date publicităţii de Metropolitan Police au arătat că atacurile antisemite au devenit tot mai dese în ultimele 12 luni.

Aşadar, numărul cazurilor de acest fel semnalate poliţiei a crescut în perioada menţionată de la 153 la 297, adică cu aproape 95%, scrie The Telegraph.

Pe de altă parte, în acelaşi interval de timp, numărul infracţiunilor motivate de ură în care victime au fost musulmani a scăzut de la 518 la 495 - cu 4% -, în ultimul an.

În acest context, dar având în vedere şi evenimentele recente de la Paris, poliţia britanică a anunţat că mai multe patrule au fost trimise în zonele în care locuiesc marile comunităţi evreieşti.

„Imaginea de ansamblu a activităţii teroriste a crescut îngrijorarea privind riscurile la care sunt expuse comunităţile de evrei din Marea Britanie”, a precizat Mark Rowley, comisar al Scotland Yard. „În plus faţă de măsurile de securitate deja existente, suntem în permanent dialog cu liderii comunităţilor de evrei, pentru a stabili împreună acţiunile pe care le vom desfăşura mai departe, inclusiv distribuirea mai multor patrule în zonele cheie”, a adăugat el.

Totodată, premierul britanic David Cameron a declarat că sporirea securităţii a fost „o măsură de precauţie destul de delicată”: „Este foarte important să vorbim deschis şi să luăm atitudine pentru aceste comunităţi şi să le oferim protecţia pe care o merită”, a afirmat acesta.

Zilele trecute, poliţia londoneză a demarat o anchetă, după ce o serie de postere dedicate unui eveniment organizat în memoria victimelor Holocaustului au fost distruse, pe multe dintre ele fiind scrise cu vopsea cuvintele „mincinoşi” şi „criminali”.

Citește și: