Gandul.info
Teodora Marinescu
Mediafax
387 vizualizări 30 ian 2018

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a publicat, marţi, o listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei. Persoanele care figurează pe listă - 114 politicieni şi 96 de oameni de afaceri - nu au fost sancţionate de SUA şi nu sunt supuse unor restricţii sau repercusiuni.

"Vrem să stabilim relaţii pe termen lung", a declarat Vladimir Putin.

Lista a fost cerută de către Congresul SUA, care a adoptat în 2017 o lege care prevede sancţiuni împotriva Rusiei pentru ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2016. Administraţia Trump avea termen până luni să finalizeze lista persoanelor care au obţinut bani sau putere ca urmare a legăturilor cu preşedintele rus Vladimr Putin. Acest raport a fost denumit de către presă "Lista lui Putin", "Lista oligarhilor", "Raportul Kremlin".

"Ne aşteptam la această listă şi nu voi ascunde că eram pregătiţi pentru un răspuns similar în detrimentul unuia serios, ceea ce ar fi redus relaţiile noastre la zero. Dar ne vom abţine de la aceşti paşi", a mai declarat Putin, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

 

Citește și: