Gandul.info
Mircea Olteanu
663 vizualizări 3 feb 2018

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că avionul de vânătoare a fost doborât în apropierea oraşului Sarqeb, localitatea controlată de rebeli pe care trupele siriene încearcă să o ocupe cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Informaţiile privind doborârea aeronavei nu au fost comentate de Moscova.

Rami Abdurrahman, şeful OSDO, a declarat că este posibil ca avionul să aparţină aviaţiei ruse, adăugând că pilotul s-a catapultat şi a aterizat în viaţa, fiind luat prizonier.

Centrul Media Alep, o organizaţia a opoziţiei siriene, a anunţat că avionul doborât este un aparat de fabricaţie rusească de tip Su-25, însă nu a precizat dacă aeronava aparţinea aviaţiei ruse sau celei siriene.

Forţele guvernamentale siriene au lansat la finalul lunii decembrie o ofensivă majoră în provincia Idlib din nord-vestul ţării.

Nu există informaţii despre ce grupare insurgentă a doborât avionul şi capturat pilotul, însă în zonă sunt active şi mai multe grupări radicale, inclusiv Hayat Tahrir al-Sham, un grup islamist care are legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

Citește și: