Mihai Draghici
300 vizualizări 10 apr 2012

Reţeaua teroristă Al-Qaida ameninţă că va comite atacuri teroriste în Marea Britanie dacă Londra îl va extrăda în Iordania pe militantul islamist Abu Qatada, avertizând că o astfel de decizie "ar deschide porţile iadului", informează Mediafax, citând AFP.

"Avertizăm Guvernul britanic să nu îl extrădeze în Iordania pe şeicul Abu Qatada", se arată într-un comunicat semnat "Al-Qaida - Comandamentul central".

FOTO: Mediafax Foto/AFP - Abu Qatada

"Dacă Guvernul britanic îl va extrăda pe Abu Qatada, se vor deschide porţile iadului pentru autorităţile şi cetăţenii britanici", avertizează reţeaua teroristă în mesajul postat pe site-uri islamiste.

Al-Qaida îndeamnă Marea Britanie să acţioneze "în mod rezonabil şi cu înţelepciune, pentru a nu regreta consecinţele unei astfel de decizii".

Autorităţile britanice intenţionează să îl extrădeze pe Abu Qatada, considerat într-o perioadă drept liderul spiritual al reţelei Al-Qaida în Europa. Iordanianul în vârstă de 51 de ani, deţinut şase ani în Marea Britanie, a fost eliberat condiţionat pe 13 februarie.

Citește și: