292 vizualizări 27 dec 2010

Zece ani i-au fost necesari miliardarului rus Roman Abramovici să cumpere, treptat, toate cele nouă apartamente ale unui clădiri cu cinci etaje (+ 3 la subsol), dar acum este în posesia unui nou "palat".

Estimată la 150 milioane de lire sterline, clădirea este situată în Lowndes Square, din cartierul londonez Belgravia - unul dintre cele mai exclusiviste din capitala britanică şi, probabil, din lumea întreagă. "Vecinii" lui Abramovici (47 de ani) sunt două magazine de lux, Harvey Nichols şi Harrods.


CLICK PE POZĂ PENTRU A MĂRI

Aici vrea să facă din cele nouă apartamente şi două terase, cumpărate separat, un singur palat pentru sine şi iubita lui, Daria Zhukova (29 de ani), şi cei doi fii ai lor, potrivit The Daily Mail.

Noua reşedinţă, apropiată de stadionul echipei sale de fotbal, Chelsea London, va avea o piscină acoperită, patru dormitoare pentru familie şi două pentru musafiri, o minisală de cinema, un garaj pentru cinci maşini, plus apartamente ale angajaţilor.

De-a lungul anilor, achiziţia apartamentelor l-a costat 26,8 milioane lire sterline pe magnat, dar în prezent, această clădire denumită "Knightsbridge" şi construită în anii 1830 valorează mult mai mult.

Unificate pentru a forma o singură locuinţă, cele nouă apartamente cumpărate îi vor oferi lui Abramovici un spaţiu de cinci ori mai mare decât suprafaţa medie a unei case cu cinci dormitoare din Marea Britanie.

Un apetit nestăvilit pentru proprietăţi de lux

Ambramovici mai deţine un apartament de lux în Bridges Wharf, Londra, şi un conac englezesc la Fyning Hill (West Sussex, la sud-vest de Londra), o vilă în sudul Franţei, altă vilă în Toscana (Italia), un complex hotelier în Cipru, o casă de vacanţă în Muntenegru, o casă în Moscova şi un domeniu în valoare de 90 milioane USD pe insula St. Bart's din Caraibe.

Miliardarul are trei yahturi - Eclipse (150 metri), Pelorus (115 metri) şi Sussorro (50 metri) şi a vândut alte două deţinute anterior. Banii pentru toate aceste extravaganţe provin din compania petrolieră Sibneft şi acţiunile deţinute la Ruski Aluminium.

Citește și: