Mircea Olteanu
4188 vizualizări 8 ian 2019

Oficiali locali cred că atacul a fost comis de o grupare paramilitară de naţionalişti nord-irlandezi. Cei cinci români au fost răniţi, însă doar în cazul unuia a fost necesară transportarea la spital, informează publicaţia The Belfast Telegraph.

Vecinii care au observat atacul au declarat că mai mulţi agresori ce purtau cagule, înarmaţi cu bâte de baseball, au pătruns în casa locuită de români spărgând mai multe ferestre şi au devastat interiorul locuinţei.

O femeie care a ajutat victimele atacului a declarat că scenele violente i-au adus aminte de tensiunile etnice din trecut. ”Când am ajuns, toate ferestrele erau sparte şi casa devastată. Băile şi toaletele au fost distruse”, povesteşte ea. ”Am văzut sânge şi cioburi peste tot, iar tinerii bătuţi erau retraşi, speriaţi, într-o cameră”.

Un alt vecin a declarat pentru BBC: ”În dormitorul mare, zăcea un individ de 28 sau 29 de ani, cu răni grave la cap. Agresorii l-au lovit cu o bâtă de baseball şi avea piciorul rupt şi un umăr dislocat. Sângera puternic la cap. Plângea, era în stare şoc şi am încercat să-l ajutăm”.

Numeroşi politicieni locali s-au declarat şocaţi de incidentul care s-a produs duminică seară .Tom Campbell, consilier al Alianţei, a declarat că întreaga comunitate a fost marcată de atac. ”Condamn acest atac, care pare că are natură xenofobă”” a declarat Campbell. ”Aceşti indivizi care reprezintă grupările paramilitare nu au susţinerea comunităţii. Incidentul a fost dezgustător şi terifiant pentru victime.”

foto: captură youtube.com

”Este şocant că un grup de oameni din comunitate poate fi vizat de un asemenea atac,” a declarat Stephen McCarthy, consilier al Ulster Unionist. La rândul său, Noreen McClelland, consilier SDLP, spune că ”nu există loc pentru violenţă în societatea noastră şi cei responsabili pentru atac trebuie să suporte întreaga rigoare a legii”.

Cei care au asistat la incident sau au informaţii despre atacul asupra românilor sunt rugaţi de autorităţile irlandeze să sune la numărul de urgenţă 101.

foto: captură youtube.com

Citește și: