Alina Matis
2493 vizualizări 8 mar 2012

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu cere guvernului de la Haga să închidă pagina de internet a Partidului Olandez al Libertăţii (PVV), într-un proiect de rezoluţie care va fi dezbătut şi supus la vot săptămâna viitoare, în cadrul plenarei legislativului european.

Documentul se referă la îndemnul PVV ca olandezii să facă reclamaţii anonime contra cetăţenilor est-europeni care lucrează în această ţară, în special români, bulgari şi polonezi. “Am făcut această rezoluţie, împreună cu colegii din PDL şi delegaţiile bulgară şi poloneză, pentru că, după părerea noastră, este vorba despre o atitudine discriminatorie” a PVV, a declarat pentru gândul Marian Jean Marinescu.

Marian Jean Marinescu // FOTO: Stefan Micsik/Mediafax

“Această rezoluţie are un caracter mult mai larg, pentru că atitudinea Olandei nu este o atitudine europeană", ci una care "îngrijorează instituţiile europene”, a adăugat Marinescu, făcând referire şi la refuzul acestei ţări de a accepta aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, precum şi la propunerea făcută, zilele trecute, de PVV ca Olanda să renunţe la euro şi să revină la moneda naţională, gulden.

Proiectul de rezoluţie iniţiat de Marian Jean Marinescu, membru al grupul popularilor europeni, mai poate fi modificat până la sesiunea plenară de la Strasbourg. Dezbaterea din Parlamentul European va fi urmată de o negociere cu celelalte grupuri politice, iar documentul care acuză comportamentul discriminatoriu al Partidului Olandez al Libertăţii va fi votat tot săptămâna viitoare.

Citește și: