Mihai SCHIAU
16793 vizualizări 29 oct 2011

Televiziunea franceză France 5 a realizat un documentar pozitiv despre ţara noastră, intitulat "România, un surâs venit din est".

Emisiunea, inclusă în seria de documentare "Echappees belles" ("Escapade frumoase"), a fost filmată în Bucureşti, Braşov, în munţii Carpaţi şi în Mamaia.

În clipul de promovare a emisiunii, se poate observa cum cei doi prezentatori se plimbă pe Calea Victoriei, după care admiră Palatul Parlamentului. Apoi, ajung într-o localitate din munţii Carpaţi, unde mănâncă alături de săteni şi admiră dansurile şi muzica din folclorul românesc. Mai mult, francezii încing chiar şi o partidă de table alături de români.

Ulterior, realizatorii documentarului ajung la Braşov, unde remarcă literele scrise ca la Hollywood, dar şi pe malul Mării Negre, la Mamaia. "Cred că putem să scăpăm puţin imaginea de ţară înapoiată", se spune în clipul de promovare a emisiunii.

Documentarul a fost difuzat săptămâna trecută în Franţa şi va fi reluat duminică, 30 octombrie. Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Citește și: