Bianca Pavaluca
223 vizualizări 27 mar 2019

Cele două avioane ale forţelor aeriene ruseşti care au aterizat duminică pe un aeroport din Venezuela ar fi avut la bord membrii ai forţelor speciale ruse, printre care şi specialişti în securitate cibernetică, a transmis un oficial guvernamental american, citat de Reuters.

Oficialul american a transmis că Statele Unite analizează încă situaţia, considerată de Administraţia de la Washington „o escaladare nechibzuită” a crizei din Venezuela.

Guvernul din Venezuela a confirmat aterizarea a două aeronave ruse şi a transmis că operaţiunea a fost autorizată de preşedintele Nicolas Maduro, dar nu a oferit mai multe detalii.

Mobilizarea personalului militar rus în Venezuela este percepută drept o încercare a Rusiei de a-l proteja pe Nicolas Maduro de o schimbare a regimului, a transmis sursa guvernamentală

Ministerul de Externe rus a transmis marţi că prezenţa unor „spacialişti ruşi” în Venezuela face parte dintr-un acord militar de cooperare încheiat între cele două ţări, fără să ofere mai multe detalii.

 

Citește și: