Bianca Pavaluca
1326 vizualizări 8 aug 2018

Greva piloţilor germani va începe vineri la ora 01.00 şi va afecta toate zborurile din şi către Germania.

Uniunile Piloţilor din mai multe ţări cer condiţii de lucru mai bune, salarii mai mari, cerinţe pe care compania Ryanair nu le poate îndeplini.

”Îmbunătăţirile cerute nu sunt posibile fără creşterea cheltuielilor pentru salariile personalului aerian”, a declarat Martin Locher, preşedintele Uniunii Piloţilor din Germania. Ryanair a anulat deja 6% din cele peste 2.400 de zboruri europene programate vineri, în urma anunţurilor privind grevele din Irlanda, Suedia şi Belgia.

Compania Ryanair consideră că greva este nejustificată şi acuză piloţii germani că nu au notificat protestul cu 7 zile înainte, pentru a diminua pagubele create de anularea celor 250 de zboruri. Reprezentanţii companiei cheamă pe piloţii la noi negocieri şi le-au trimis o nouă propunere pentru încheierea contractului colectiv de muncă.

Ryanair anunţă că va contacta, în cursul zilei de miercuri, toţi clienţii care aveau bilete pentru zborurile de vineri spre sau dinspre Germania, pentru a le returna banii sau a-i ajuta să ajungă la destinaţie pe alte rute.

Citește și: