1901 vizualizări 24 nov 2018

Preşedintele Samsung, Kim Ki-nam, a declarat că personalul şi familiile "au suferit", pentru că firma sud-coreeană a acţionat prea lent, scire BBC

La începutul acestei luni, Samsung a fost de acord să ofere compensaţii lucrătorilor care s-au îmbolnăvit.

Scuzele vin după o campanie derulată de Hwang Sang-ki, tatăl unui lucrător Samsung care a murit.

 

 

"Colegii şi familiile iubite au suferit mult timp, dar Samsung Electronics nu a reuşit să se ocupe de această chestiune mai devreme", a spus Kim. Samsung Electronics nu a luat în consideraţie, în mod complet, riscurile potenţiale asupra sănătăţii ce apar pe liniile de producţie a microprocesoarelor şi ecranelor LCD.

"Astăzi, dorim să exprimăm scuze sincere lucrătorilor care suferă de boli, precum şi familiilor lor", a spus Kim.

Hwang Sang-ki, care a condus campania, a declarat că scuzele nu sunt suficiente. "Sincer, scuzele prezentate de un CEO al Samsung Electronics nu sunt de ajuns pentru victimele bolilor profesionale", a declarat el agenţiei de ştiri Yonhap.

 

 

Cu toate acestea, a spus el, va lua în calcul oprirea protestelor.

Hwang a început campania de compensare în 2007, după ce fiica sa, Hwang Yumi a murit pe drumul spre spital, după ce s-a îmbolnăvit de leucemie.

El a încercat să determine compania să acorde compensaţii lucrătorilor care au suferit de aceeaşi boală sau care au contractat alte boli după ce au lucrat pentru Samsung.

El a înfiinţat asociaţia „Susţinătorilor pentru sănătatea şi drepturile oamenilor din industria semiconductoarelor” (Sharps) şi a organizat proteste şi manifestări publice pentru a exercita presiuni asupra Samsung.

 

 

Sharps spune că a identificat alte 319 de victime, dintre care 117 au murit.

Pachetul de compensare convenit în această lună va face ca lucrătorii bolnavi, precum şi copiii lor cu boli asemănătoare, să primească până la 150 de milioane de woni (132.000 de dolari) pentru fiecare persoană afectată.

Toţi actualii sau foştii angajaţi care au lucrat pentru Samsung şi subcontractorii săi pe linia de microprocesoare şi de ecrane LED din fabrica Giheung din Coreea de Sud din 1984 pot solicita despăgubiri.

Acordul nu recunoaşte faptul că locurile de muncă ale Samsung au o legătură directă cu bolile suferite de unii angajaţi.

 

 

Citește și: