33 vizualizări 8 mai 2010

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi-a anulat participarea la ceremoniile organizate la Moscova pentru Ziua Victoriei, din cauza "crizei financiare cu care se confruntă zona euro", a anunţat Ambasada Franţei la Moscova.

"Ţinând cont de criza financiară cu care se confruntă zona euro, preşedintele Republicii trebuie să rămână duminică pe teritoriul francez, pentru a discuta cu diverşi interlocutori (…) Şeful statlui nu va merge deci la Moscova, pentru a 65-a aniversare a victoriei din 1945", se precizează într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al ambasadei franceze la Moscova, Thomas Buffin, citat de Mediafax. Potrivit comunicatului, Franţa va fi reprezentată la ceremonii de ambasadorul la Moscova, Jean De Gliniasty.

Militari francezi din regimentul de vânătoare Normandia-Niemen, fostă unitate de luptă a forţelor aeriene franceze creată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, vor participa, pentru prima dată, la defilarea organizată în Piaţa Roşie, alături de miltiari ruşi, dar şi de reprezentanţi ai armatelor Statelor Unite, Poloniei şi Marii Britanii.

Citește și: