Mihai SCHIAU
4289 vizualizări 13 iun 2011

Mai multe fetiţe din Northampton, Marea Britanie, unele în vârstă de trei ani, iau lecţii de dans la bară, pentru care părinţii lor plătesc 5,6 euro pe oră, scrie Daily Mail.

Din fotografiile apărute pe internet reiese că fetiţele par să se distreze, considerând mişcările inocente, însă protecţia copilului din Marea Britanie spune că imaginile sunt "tulburătoare". Instructoarea Carly Wilford insistă că lecţiile le ajută pe fete să se menţină în formă şi le creşte încrederea în sine.

Lecţiile de dans la bară au loc într-o sală "decorată" cu oglinzi şi cu pene roz. Compania care le organizează, Make Me Fabulous, spune că aceste mişcări sunt "sexy, relaxante şi revigorante".

Citeşte şi "Femeia Barbie" i-a oferit fiicei ei de 7 ani un voucher pentru implanturi mamare. "Fetiţele de azi nu vor să fie Cenuşăreasa, ci Lady Gaga"

O femeie din Northampton, care şi-a dus ambele fete, de 3 şi 5 ani, la lecţii de dans la bară, spune că micuţelor le place la nebunie, dar că "nu e o idee bună să se afle la şcoală despre acest lucru".

"Trebuie să le permitem copiilor să rămână copii"

"Expunerea copiilor la dansul la bară, la o vârstă aşa de redusă, implică un risc uriaş. Fetiţele vor copia, în inocenţa lor, mişcările obscene pe care le învaţă, nefiind conştiente de mesajul sexual pe care acestea îl trimit. Rezultatele pot fi periculoase", crede Claude Knights, directorul Kidscape, o fundaţie din Marea Britanie, care se ocupă de protecţia copiilor.

"Este foarte important pentru copii să facă mişcare şi să aibă activităţi de grup, dar de ce să facă acest lucru sub forma dansului la bară, care are conotaţii sexuale?", se întreabă retoric Knights. "Trebuie să le permitem copiilor să rămână copii. Oamenii care ţin aceste lecţii şi părinţii care îşi trimit fetiţele la ele ar trebui să îşi pună anumite întrebări", crede directorul fundaţiei.

"Dansul la bară nu are conotaţii sexuale, e un fel de gimnastică distractivă"

Instructoarea Carly Wilford spune că ţine aceste lecţii de şase luni, de când femeile pe care le învaţă să danseze la bară şi-au adus fetiţele să vadă cum e. "Au vrut să participe şi ele pentru că e distractiv. Nu e nimic sexual, eu încerc să elimin stigmatul acesta. Dansul la bară este un fel de gimnastică", spune Wilford.

Ea spune că dansul la bară provine dintr-un sport tradiţional indian, numit Malkhamb, în care gimnaştii, inclusiv copii, dansează în jurul unui stâlp de lemn.

Citeşte şi O fetiţă de 8 ani este injectată cu Botox de mama ei pentru a fi superstar

Săptămâna trecută, Uniunea mamelor din Marea Britanie şi guvernul din Albion au întocmit un raport care cere noi măsuri de protecţie pentru copii, printre care controlul accesului la conţinutul pentru adulţi de pe telefoane mobile şi alte gadgeturi, dar şi la unele reclame.

Citește și: