Teodora Marinescu
370 vizualizări 3 apr 2019

Operaţiunea a fost demarată după ce, la începutul lui februarie 2019, autorităţile din Republica Moldova au reţinut trei cetăţeni străini, originari din Siria şi Egipt, suspectaţi de terorism. Aceştia au susţinut că există o schemă bine pusă la punct, privind obţinerea vizelor de lungă şedere în schimbul unor sume de bani.

Investigaţia s-a desfăşurat în comun cu ofiţerii Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

Potrivit declaraţiilor, o astfel de viză ar fi costat între 1.000 şi 3.000 de euro (4.754 -14.264 de lei). Indivizii ar fi obţinut vizele prin intermediul Consulatului Republicii Moldova din Odesa, Ucraina, fiind implicat un ofiţer al Biroului de Migraţie şi Azil şi un pretins consilier al oficialilor de rang înalt din Moldova.

De la reţinerea acestora, ambii au semnat declaraţii prin care susţin că este implicat şi consulul Moldovei, Sergiu Septelici. Atât ofiţerul din cadrul Biroul de Migraţie, cât şi presupusul consilier, riscă până la şase ani de închisoare.

 

Citește și: