Gandul.info
Silviu Bănilă
688 vizualizări 1 mar 2018

Sanctuarul pentru Pacea şi Unificarea Lumii a găzduit evenimentul controversat, în care bărbaţii în costum şi femeile în rochii albe şi-au reînnoit jurămintele şi au primit binecuvântarea pentru armele, ce-i drept descărcate.

 

Un reprezentant al bisericii a declarat pentru publicaţia The Hill că armele au fost binecuvântate, dar membrii comunităţii nu le consideră „simboluri religioase”.

 

Grupul religios, considerat de mulţi o sectă, este condus de reverendul Sean Moon, care s-a rugat la ceremonie pentru „un regat al poliţiei păcii, unde ordinea este făcută de cetăţeni, prin dreptul dat lor de Dumnezeu, de a purta arme, pentru a se proteja unul pe altul şi a ocroti bunăstarea umană”.

 

Grupul a mai susţinut şi în trecut asemenea evenimente, în onoarea armei de asalt AR-15, pe care o considera un adevărat simbol religios. Recent, un tânăr a masacrat 17 persoane şi a rănit alte 14 într-un liceu din Florida, folosind o puşcă AR-15.

 

Mai mulţi protestatari au descins în faţa „sactuarului”, cineva spunând că participanţii fac parte dintr-un „grup religios înarmat”. Una dintre femeile de la ceremonie a spus că AR-15 o protejează de „psihopaţii diabolici”.

 

„Oamenii au dreptul să poarte arme şi în regatul Domnului, ai dreptul să protejezi acest lucru”, a declarat participanta. „Ai dreptul să te protejezi contra răului”.

 

O şcoală din apropierea evenimentului s-a închis, pentru a-şi proteja elevii de eventualele neplăceri. Miercuri, preşedintele Donald Trump a promovat creşterea vârstei de la care o persoană poate cumpăra o armă de la 18 la 21 de ani.

Citește și: