Gandul.info
Marian Avram
569 vizualizări 31 ian 2018

”Trebuie să oprim migraţia ilegală pentru a asigura siguranţa în interiorul Blocului comunitar, a declarat Kurz, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de premierul Ungariei.

Orban, care efectuează o vizită oficială la Viena, a avut o întrevedere cu omologul său austriac pentru a discuta despre problema imigraţiei, dar şi despre securitatea graniţelor externe ale Uniunii Europene.

”Cea mai mare ameninţare o reprezintă exodul în masă către Europa. Frontierele externe trebuie să fie închise, iar frontierele interne deschise. Cei care au sosit ilegal în Europa nu pot rămâne, deoarece un drept nu poate fi constituit pe baza unei ilegalităţi”, a declarat Orban. Acesta a adăugat că niciun stat membru al Uniunii Europene nu are nevoie de ”societăţi paralele”, făcând referire la eşecul integrării imigranţilor în societăţile statelor europene.

Kurz a precizat că Austria va continua să trimită trupe în Ungaria pentru a o ajuta să-şi apere frontierele. Cei doi lideri au căzut de acord că sistemul cotelor obligatorii nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea crizei.

”Obiectivele comune ale celor două ţări sunt oprirea migraţiei şi consolidarea subsidiarităţii în interiorul UE. Austria va depune toate eforturile pentru a îmbunătăţi solidaritatea UE”, a scris Kurz pe Twitter.

De asemenea, Kurz a negat informaţiile apărute în presă, conform cărora Austria ar intenţiona să se alăture grupului Vişegrad.

Citește și: