Teodora Marinescu
207 vizualizări 19 oct 2019

Săptămâna trecută, Rick Perry a fost citat de Comisia pentru Informaţii, Comisia pentru Supraveghere şi Comisia pentru Afaceri Externe, pentru a preda documente privind rolul său în politica de energie a Statelor Unite în Ucraina şi care ar putea stabili dacă acesta a avut vreun rol în blocarea ajutorului militar.

Într-o scrisoare reprezentată vineri, Rick Perry a informat că nu are intenţia de a preda documentele respective.

Referitor la demisia sa, acesta a declarat că aceasta nu are nicio legătură cu ancheta privind Ucraina şi că a ales să se retragă din funcţie pentru a petrece mai mult timp cu familia.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

 

Citește și: