Gandul.info
Silviu Bănilă
779 vizualizări 2 mar 2018

Evgheni Chuplinski a recunoscut că a făcut sex cu unele dintre cadavrele femeilor ucise şi a scrijelit simboluri satanice pe corpurile lor, scrie mirror.co.uk.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a avut „o căsnicie fericită” cu un medic stomatolog de succes - dar ducea o viaţă dublă, ucigând prostituatele de pe străzi, pe care le considera „nocive pentru societate”.

Poreclit „Jack Spintecătorul al Rusiei”, criminalul îşi sugruma victimele, cu vârste între 18 şi 31 de ani, apoi le dezmembra trupurile neînsufleţite.

De asemenea, fostul poliţist le jefuia pe femeile ucise, ascunzând cadavrele în oraşul siberian Novosibirsk. Criminalul în serie a dorit să-i inducă în eroare pe anchetatori prin intermediul simbolurilor sataniste „desenate” cu obiecte tăioase pe trupurile victimelor.

„Se împrietenea cu femeile, le cerea să petreacă timp împreună şi le ducea în locuri ascunse, unde le ucidea”, a povestit un procuror.

„Le dezmembra cadavrele şi le arunca pe marginea drumului sau la gropile de gunoi”, a mai povestit omul legii.

Soţia criminalului, Vera, un cunoscut medic dentist, nu a ştiut nimic despre viaţa dublă a acestuia, dar a precizat că uneori se comporta „ca un nebun”.

Chuplinski va fi condamnat în această lună, în urma unei decizii luate de un juriu anonim din Novosibirsk. Procurorul rus a cerut pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, într-un penitenciar de maximă securitate.

Toate crimele au avut loc între 1998 şi 2005, dar poliţia rusă a avut nevoie de ani buni ca să-l prindă pe făptaş. În încercarea autorităţilor de a-l identifica, circa 5.000 de bărbaţi din zonă au fost amprentaţi şi au oferit probe ADN, 8.000 de martori au fost interogaţi şi au avut loc 300 de analize criminalistice.

Descris drept un „soţ familist perfect”, criminalul în serie a declarat, ironic: ”Nu sunt ursuleţul Winnie the Pooh, dar nici un monstru”.

După ce a renunţat la serviciul poliţienesc, bărbatul a lucrat ca taximetrist şi apoi în construcţii.

Acesta îşi ducea victimele în locuri pustii, unde le ucidea cu sânge rece. Evgheni Chuplinski este al doilea ex-poliţist criminal în serie din Siberia, identificat în anii recenţi, după Mihail Popkov, din Angarsk, regiunea Irkutsk.

Popkov, supranumit „Vârcolacul”, a fost condamnat în urmă cu trei ani pentru uciderea a 22 de femei, dar ulterior a mărturisit peste 60 de crime.

Citește și: