Bianca Pavaluca
967 vizualizări 8 aug 2018

Salvatore Lucchese a fost închis pentru rolul pe care l-a avut în mai multe proteste anti-guvernamentale şi a participat la atacul asupra preşedintelui alături de mai mulţi militanţi anti-guvernamentali din Venezuela, cunoscuţi sub denumirea de „rezistenţă”.

Din rezistenţă fac parte mai mulţi activişti, printre care studenţi şi foşti militari. Organizaţia este cunoscută în Venezuela pentru protestele violente organizate în ultimii ani.

Lucchese a descris atacul, într-un interviu pentru Reuters, drept un efort armat susţinut împotriva lui Maduro. Acesta nu a declarat care a fost rolul său precis în operaţiune, nici cine au fost persoanele cu care a colaborat.

Atentat cu DRONE EXPLOZIVE împotriva preşedintelui Venezuelei. Nicolas Maduro a scăpat nevătămat

„Avem un obiectiv pe care nu am reuşit momentan să îl materializăm în proporţie de 100%. Eforturile armate vor continua”, a declarat Lucchese.

Lucchese a fost membru al partidului Dorinţa Populară, proeminent în cadrul opoziţiei. Acesta a fost exclus din partid deoarece de la un punct nu a mai fost de acord cu viziunea acestuia, mai exact pentru că au menţinut deschis dialogul cu Maduro.

Guvernul din Venezuela este criticat dur pentru tacticile autoritare, abuzul asupra drepturilor omului şi politicile economice care au dus la recesiune şi foamete în ţară.

Nicolás Maduro, preşedintele Venezuelei, a fost vizat sâmbătă de un atac cu drone încărcate cu exploziv, în Caracas, în timp ce ţinea un discurs în cadrul aniversării a 81 de ani ai armatei naţionale.

Şapte soldaţi au fost răniţi în timpul atacului. Autorităţile au arestat mai multe persoane suspecte că ar fi fost implicate în atac.

Citește și: