Ana Obretin
497 vizualizări 30 iul 2018

Acuzaţiile de hărţuire sexuală au fost făcute într-o perioadă în care Moonves, preşedinte-director general al CBS, este implicat într-o dispută legală privind controlul companiei cu cel mai mare dintre acţionari, National Amusements Inc, grup deţinut de Shari Redstone şi de tatăl acesteia, Sumner Redstone, care controlează şi Viacom Inc.

CBS a anunţat, vineri, că Moonves, în vârstă de 68 de ani, va fi subiectul unei anchete interne, după ce şase femei l-au acuzat, într-un articol publicat în The New Yorker, că au fost hărţuite sexual de acesta în perioada 1985 - 2006.

Moonves a declarat, într-un comunicat emis vineri, că regretă "enorm" dacă unele femei s-au simţit inconfortabil când le-a făcut avansuri, dar a respins acuzaţiile de hărţuire şi a adăugat că nu s-a folosit niciodată de funcţia sa pentru a răni pe cineva sau  a-i distruge cariera.

Discuţia cu privire la suspendarea lui Moonves va avea loc luni, iar compania va lua o decizie şi în privinţa firmei de avocatură care se va ocupa de acuzaţii, potrivit unei surse.

Soţia lui Moonves, Julie Chen, îi ia apărarea acestuia pe Twitter: "Îl cunosc pe soţul meu, Leslie Moonves, încă de la începutul anilor 90, şi sunt căsătorită cu el de aproape 14 ani. Leslie este un om bun şi un tată iubitor, un soţ devotat şi un şef de corporaţie model. A fost mereu o persoană drăguţă, decentă şi morală. Îl susţin pe deplin pe soţul meu şi sunt în spatele lui şi a declaraţiei lui".

Purtătorul de cuvânt al National Amusements a refuzat să comenteze în numele companiei şi al familiei Redstone.

Moonves a refuzat, la începutul acestui an, propunerea lui Shari Redstone de fuzionare a companiilor CBS şi Viacom Inc., în cea din urmă acţionar majoritar fiind tot National Amusements.

Însă, dacă Moonves va fi înlăturat de la conducerea companiei CBS, va dispărea şi un obstacol major în ceea ce priveşte acest proiect.

Foto: Hepta

 

Citește și: