Teodora Marinescu
459 vizualizări 25 iul 2018

Mike Manley a preluat funcţia de CEO al Fiat Chrysler, după ce fostul director executiv Sergio Marchionne a demisionat, pe fondul unor probleme grave de sănătate, relatează Reuters.

Astfel, Mike Manley a preluat planurile fostului executiv de a accelera producţia de SUV-uri şi de a investi în producţia de automobile electrice şi hibride. Printre ţintele noului şef al Fiat se numără şi menţinerea companiei pe locul şapte în topul celor mai mari producători auto, şi dublarea profitul operaţional până în 2022.

Sergio Marchionne, 66 de ani, avea probleme grave de sănătate, după ce a suferit complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale la umăr. El trebuia să demisioneze în luna aprilie.

Noul CEO a fost numit sămbătă, şi a primit mandat de a continua planurile predecesorului său, principalele obiective fiind recuperarea decalajului în faţa competiţiei pe segmentul producţiei de automobile electrice şi accelerarea producţiei de SUV-uri. Conglomeratul îşi pune speranţele şi în creşterea Jeep, care a devenit biletul Fiat Chrysler în crearea unui brand puternic de SUV-uri la nivel global.

Starea lui Sergio Marchionne s-a agravat în cursul nopţii.

Citește și: