Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
157 vizualizări 27 feb 2018Italia organizează duminică alegeri parlamentare, dar Silvio Berlusconi nu va putea ocupa funcţia de premier chiar dacă va reuşi să formeze o coaliţie guvernamentală.

Întrebat însă dacă va vrea să devină premier al Italiei peste un an, când îi expiră condamnarea, Berlusconi a răspuns, la o conferinţă organizată de agenţia ANSA: "Sunt la dispoziţie".

Sâmbătă, fostul premier Silvio Berlusconi s-a declarat încrezător că formaţiunea sa, Forza Italia (centru-dreapta), va putea alcătui o coaliţie guvernamentală cu formaţiuni de dreapta şi extremă-dreapta după scrutinul parlamentar programat în Italia pe 4 martie. "Toate sondajele de opinie în zona centru-dreapta arată că pragul de 40% poate fi atins. Sunt convins că putem ajunge şi la obiectivul de 45%, mizez pe contribuţia conaţionalilor noştri din străinătate", a declarat Silvio Berlusconi într-un interviu acordat site-ului de ştiri America Oggi. "Coaliţia noastră, cu forţele de centru-dreapta, este solidă, deoarece se bazează pe idei şi proiecte comune, precum şi pe o istorie de colaborare pozitivă de zeci de ani", a subliniat Silvio Berlusconi.

În vârstă de 81 de ani, Silvio Berlusconi nu poate deţine din nou, deocamdată, funcţia de premier al Italiei deoarece are o condamnare prin care i se interzice acest lucru. El a evocat posibilitatea desemnării pentru funcţia de prim-ministru a lui Antonio Tajani, actualul preşedinte al Parlamentului European. Antonio Tajani s-a declarat "onorat" de propunere, dar a explicat că vrea să rămână preşedinte al Parlamentului UE.

Citește și: