Bianca Pavaluca
521 vizualizări 10 dec 2018

Personalul din sectorul feroviar german a intrat în grevă după ce negocierile cu Deutsche Bahn pe tema salariilor au eşuat, provocând temeri că traficul feroviar ar putea fi perturbat în perioada Sărbătorilor de iarnă, transmite Reuters.

Sindicatul EVG, care reprezintă majoritatea angajaţilor din sectorul feroviar, a comunicat sâmbătă că declanşarea de greve de avertisment este iminentă.

EVG solicită o majorare cu 7,5% a salariilor şi modificări în privinţa programului de lucru şi concediilor.

Compania feroviară de stat Deutsche Bahn a afirmat că decizia EVG de a întrerupe negocierile cauzează o "escaladare inutilă" care va nelinişti călătorii în perioada Crăciunului.

"Trebuie să ne aşteptăm la întreruperi chiar şi după terminarea avertismentelor", au afirmat reprezentanţii Deutsche Bahn adăugând că vor încerca să minimalizeze problemele. Compania de stat, a declarat că a oferit sindicaliştilor o creştere salarială de 5,1% în două etape şi o plată unică de 500 de euro. ”În total, pachetul este echivalent cu o creştere de 7%”, au afirmat reprezentanţii companiei. 

„Momentan, traficul pe distanţe lungi este suspendat”, se menţionează într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Greva a început luni dimineaţă la ora locală 4.00 (5.00, ora Românei).

 

German rail operator #DeutscheBahn says that long-distance rail traffic came to a halt Monday morning amid a four-hour nationwide strike, which started in early morning hours after pay talks failed. @DB_Info #Travel #Germany https://t.co/BkyLzAKz9N

— Andy Eckardt (@ameckardt) December 10, 2018

 

Citește și: