Gandul
2881 vizualizări 21 oct 2019

Emma Coronel, partenera de viaţă a lui Joaquin „El Chapo” Guzman, cel mai bogat traficant de droguri din lume, până la arestarea sa, a dezvăluit că a primit ameninţarea: „Tu şi familia ta veţi muri”.

Fosta Miss Sinaloa 2008 a primit ameninţările cu moartea după ce fiul lui El Chapo, Ovidio Guzman Lopez, a fost prins de poliţie, săptămâna trecută, de către forţele de ordine, care, ulterior, l-au eliberat, în urma unui asediu din partea traficanţilor, scrie dailystar.co.uk.

Cadavrele rezultate în urma confruntării armate au fost lăsate pe marginea drumului din Culiacan, localitate situată în statul mexican Sinaloa.

Coronel nu este mama naturală a lui Guzman Lopez şi susţine că a primit următorul mesaj de la un utilizator de social media, pe nume Alfredo Trejo: „Aş fi vrut ca acest câine şi narcotraficanţii nenorociţi să fi fost ucişi azi. Târfă, tu şi familia ta veţi muri. O să mă asigur că aşa va fi. Eşti un rahat în Mexic. Tu şi cei ca tine”.

Soţia lui El Chapo a tratat cu maximă seriozitate mesajul, pe care l-a şters câteva ore mai târziu.

Coronel a vorbit cu presa locală, căreia s-a destăinuit cu privire la temerile ei, mai ales după naşterea gemenelor sale, Emali Guadalupe şi Maria Joaquina.

Soldaţii l-au arestat, joia trecută, pe Ovidio Guzman, alias „Şoarecele”, unul dintre cei zece copii ai lui El Chapo.

El Chapo ispăşeşte o pedepsa cu închisoare pe viaţă plus 30 de ani în penitenciarul de maximă siguranţă Florence din Colorado, după ce a fost extrădat din Mexic în SUA.

Ovidio a fost arestat în Tres Rios, una din cele mai luxoase zone din Culiacan, dar armata l-a eliberat la scurt timp, după un val de violenţe ce a afectat oraşul.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a confirmat că Ovidio a fost eliberat, motivând că nu putea pune în pericol vieţile civililor, în schimbul capturării fiului lui El Chapo.

Presa a scris că, după reţinerea lui Ovidio, cartelul a atacat casele rudelor soldaţilor mexicani, pentru a obţine eliberarea traficantului.

Ovidio Guzman Lopez a fost pus sub acuzare în SUA pentru asocierea la un grup infracţional şi trafic de droguri, au confirmat, în februarie, autorităţile americane.

Citește și: