Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
559 vizualizări 15 mar 2017

Persoanele inculpate sunt doi agenţi ai Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) şi doi hackeri angajaţi de agenţiile secrete ruse. Anunţul oficial privind inculparea va fi făcut miercuri.

Este prima dată când angajaţi guvernamentali ruşi sunt acuzaţi în Statele Unite pentru fraude cibernetice. Acuzaţiile se referă la atacuri informatice, fraude electronice, furt de secrete comerciale şi spionaj economic. Conform surselor citate, acuzaţiile vizează un atac cibernetic din 2014, în urma căruia au fost sustrase datele a 500 de milioane de utilizatori Yahoo.

În septembrie 2016, compania americană a semnalat că hackeri angajaţi probabil de state au sustras, în urma unor atacuri cibernetice lansate în anul 2014, datele a cel puţin 500 de milioane de utilizatori de conturi online Yahoo.

În decembrie 2016, compania a dezvăluit un alt atac, în urma căruia au fost sustrase datele a aproximativ un miliard de utilizatori de conturi online Yahoo. Acest atac cibernetic a fost comis în august 2013, dar a fost depistat abia în 2016, după ce servicii de securitate americane au furnizat companiei Yahoo date furate de o terţă parte. Hackerii au reuşit să sustragă nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, dar şi parole de acces şi răspunsuri la întrebări de securitate, a transmis Yahoo, care susţine că nu au fost sustrase informaţii despre conturi bancare.

Citește și: