Andrei Luca POPESCU
944 vizualizări 2 ian 2017

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul din Istanbul, din noaptea de Revelion, în care au murit 39 de persoane, anunţă televiziunile arabe.

„În continuarea operaţiunilor sfinte pe care Statul Islamic le duce împotriva protectoarei crucii, Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul dintre cele mai faimoase cluburi unde creştinii îşi celebrează sărbătoarea apostată”, se arată într-o declaraţie de presă a organizaţiei teroriste, citată de Jerusalem Post.

UPDATE 14:35 Poliţia turcă a reţinut, luni dimineaţă, opt persoane despre care se crede că ar avea legături cu atacul terorist comis de Revelion, conform Hurriyet.

De altfel, organizaţia teroristă a lansat recent apeluri pentru atacarea Turciei, în replică pentru operaţiunea turcă din Siria, împotriva Statului Islamic.

Atacatorul ar fi sosit la clubul Reina, unul dintre cele mai faimoase localuri din Istanbul, cu un taxi şi ar fi tras 180 de focuri de armă. Atacul ar fi durat în jur de 7 minute, iar atacatorul şi-a schimbat haina înainte să fugă, conform presei turce, citate de BBC.

Autorităţile turce cred că atacatorul este de origine asiatică, cel mai probabil din Uzbekistan sau Kârgâzstan, arată surse din serviciile de securitate, citate de presa turcă.

Autorul atacului terorist este încă liber, autorităţile turce având în desfăşurare operaţiunile de căutare.

Cel mai recent bilanţ al victimelor arată că printre cele 39 de persoane care şi-au pierdut viaţa se numără 11 turci, 7 arabi saudiţi, 4 irakieni, 3 libanezi, câte 2 persoane din Iordania, India şi Maroc şi câte o persoană din Siria, Israel, Franţa, Tunisia, Belgia, Kuwait, Canada şi Rusia.

 

 

Citește și: