Gandul.info
Ene Cristina
249 vizualizări 6 feb 2018

Poliţia, care a închis aproape tot centrul oraşului,  ca urmare a vizitei lui Erdogan, a anunţat că două persoane au fost reţinute, după ce demonstranţii de la un protest autorizat ce se desfăşura la câteva străzi mai încolo au încercat să rupă cordonul forţelor de ordine pentru a ajunge mai aproape de Palatul Aposolic.

Erdogan a vorbit în privat cu Papa Francisc timp de 50 de minute la Palatul Apostolic. Într-o declaraţie emisă de Vatican se arată că cei doi au vorbit despre statutul Ierusalimului, subliniind necesitatea de a promova pacea şi stabilitatea în regiune, prin dialog şi negociere, respectând drepturile omului şi legile internaţionale. 

Atât Erdogan cât şi Papa se opun deciziei lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului. La finalul întâlnirii private, Papa i-a dăruit lui Erdogan un medalion de bronz creat de artistul italian Guido Verol, ce înfăţisa un înger îmbrăţişând emisferele nordică şi sudică, în timp ce se opune unui dragon.

 “Acesta este îngerul păcii ce se opune demonului războiuui” i-a spus Papa lui Erdogan. “Este un simbol al lumii bazate pe justiţie şi pace”.

Citește și: