Laura Cojocaru
1076 vizualizări 2 aug 2019

Corine Bastide, în vârstă de 45 de ani a dispărut în apropiera oraşului Liege, pe 23 iulie, într-o perioadă în care Belgia s-a confruntat cu o caniculă infernală.

Belgianca se întorcea de la serviciu seara târziu, şi într-un sens giratoriu situat într-o zonă izolată, maşina ei a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat într-un şanţ adânc.

După şase zile petrecute în maşină, când afară erau temperaturi de până la 41 de grade Celsius, strigătele femeii au fost auzite de şoferii care au alertat autorităţile.

Pe patul de spital, femeia a povestit că a reuşit să supravieţuiească, reuşind să deschidă cu piciorul portiera şi bând apă de ploaie.

„În prima noapte, telefonul meu nu a încetat să sune. Am încercat să răspund, dar nu îmi simţeam mâinile. A doua zi nu a mai sunat”, a povestit femeia.

În primele zile căldura a fost sufocantă, apoi a plouat:

„A trebuit să dorm în apă două nopţi, când a plouat şi a fost frig. În toate zilele astea încercam să mă mişc, dar adormeam imediat. Mă trezeam, dar nu ştiam dacă a durat o jumătate de oră, un sfert de oră, zece minute. Când auzeam oameni, strigam, dar pur şi simplu nu mă auzeau. 

În maşină nu era apă de băut, sau mâncare, aşa că femeia a reuşit să colecteze apă de ploaie într-o cutie de gumă de mestecat, pe care a băut-o pentru a supravieţui.

„De asemenea, am ţinut în gură o creangă udă, pentru a-mi crea iluzia de hidratare. Nu simţeam senzaţia de foame”.

În cele din urmă, strigătele de ajutor ale femeii au fost auzite de şoferi, la aproape o săptămână după ce familia a dat-o dispărută.

„Când am auzit oameni, am strigat. Un şofer m-a auzit şi când m-a văzut, mi-a spus pe nume: Corine, tu eşti?

Cunoscuţi de-ai fiului lui Corine au pus afişe cu chipul femeii dispărute în zonă.

„Mi-am dorit să trăiesc pentru copiii mei”, a declarat femeia.

Corine Bastide a suferit mai multe operaţii şi medicii spun că viaţa ei nu mai este în pericol. Femeia a rămas cu pareză pe partea stângă.  

 

Citește și: