Mircea Olteanu
306 vizualizări 4 sep 2018

Un bărbat de 71 de ani a fost descoperit mort sub un depozit care s-a prăbuşit, cel mai probabil din cauza vântului puternic, iar un alt bărbat a decedat după ce a căzut de pe acoperişul unei case, a relatat postul public NHK, precizând că peste 90 de persoane au fost rănite.

Postul TBS a relatat că şase persoane au decedat.

În unele zone s-au înregistrat valuri cu o înălţime record, care au trecut peste diguri şi au inundat una din pistele aeroportului Kansai din Osaka, lucru care a dus la închiderea aeroportului şi anularea mai multor zboruri.

Vântul puternic şi valurile înalte au provocat ciocnirea unui tanc petrolier de peste 2.500 de tone cu podul care face legătura între aeroportul Kansai, construit pe o insulă artificială, şi zona oraşului Osaka. Podul a fost avariat, însă tancul petrolier nu avea încărcătură la bord.

Furtuna a afectat iniţial insula Shikoku, după care a provocat distrugeri în partea de vest a insulei Honshu, în apropiere de oraşul Kobe, şi se îndreaptă spre Marea Japoniei.

Agenţia de Gestionare a Dezastrelor şi Incendiilor a anunţat că la un moment dat au emis avertizări pentru evacuarea a peste un milion de oameni.

În unele zone ale insulei Shikoku s-au înregistrat rafale de vânt cu o viteză de până la 208 kilometri pe oră.

Peste 700 de zboruri au fost anulate, furtuna afectând şi circulaţia feriboturilor şi trenurilor, iar parcul de distracţii Universal Studios Japan, lângă Osaka, a fost închis.

Aproximativ 1,45 milioane au rămas fără alimentare cu electricitate în regiunea oraşului Osaka.

Foto: Captură

Citește și: