Diana Bahrin
4679 vizualizări 21 oct 2015

O fundaţie din Quatar, Qatar Foundation for Education, Science and Community Development, i-a oferit băiatului o bursă întreagă, prin care îi vor fi acoperite costurile de studii din timpul liceului şi al facultăţii, scrie The New York Times.

Ahmed a fost arestat pe 14 septembrie, după ce i-a arătat unui profesor ceasul pe care l-a făcut acasă, iar cadrul didactic a crezut că băiatul crease o bombă. Nu au fost depuse plângeri, însă incidentul a stârnit numeroase acuzaţii de discriminare.  Ahmet, care visa să studieze la MIT, a spus că se bucură că nu au fost depuse plângeri şi că nu l-a deranjat că poliţiştii nu şi-au cerut scuze că l-au arestat.

Cazul lui Ahmed a devenit viral pe reţelele sociale, acesta fiind primit, dupa arestarea sa, printre altii, de preşedintele Barack Obama, premierul turc Ahmet Davutoglu, regina Rania a Iordaniei sau co-fondatorul Google Sergey Brin.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a exprimat şi el susţinerea pentru Ahmet, postând următorul mesaj pe reţeaua socială: ”A avea talentul şi ambiţia de a construi ceva interesant ar trebui aplaudat, nu ar trebui să ducă la arest. Viitorul aparţine oamenilor ca Ahmed”. De asemenea, Zuckerberg i-a transmis că dacă îşi doreşte vreodată să viziteze sediul Facebook, i-ar plăcea să îl cunoască, scrie CNN.

Despre timpul petrecut în Quatar în ultima lună, Ahmed spune că i-a plăcut mult oraşul Doha pentru că este foarte modern şi că a văzut multe şcoli bune, multe dintre ele fiind campusuri ale unor cunoscute universităţi americane.

Mohamed El Hassan, tatăl lui Ahmed, a declarat că familia se va muta într-un loc în care copiii săi vor putea studia şi unde vor fi acceptaţi de ţara respectivă.
 

Citește și: