733 vizualizări 29 mai 2019

Nouă containere au fost descoperite marţi în Portul Klang, la vest de Kuala Lumpur. Acestea conţineau foarte mult plastic şi gunoi nereciclabil.

Yeo Bee Yin, ministrul energiei, ştiinţei, tehnologiei, mediului şi al schimbării climatice, a declarat că SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, China, Arabia Saudită, Bangladeş, Olanga şi Singapore ar trebui să se aştepte ca tot gunoiul aruncat să le fie returnat.

Cinci containere ce conţineau gunoi au fost returnate Spaniei luna trecută.
Pe 24 prilia, Malaezia a lansat o operaţiune pentru a rezolva problema importului ilegal de deşeuri de plastic iar de atunci, autorităţile au organizat 10 operaţiuni.

Yeo Bee Yin a declarat într-o conferinţă de presă că o companie britanică de recilare a exportat în Malaezia mai mult de 50.000 de metri cubi de deşeuri de plastic în aproape 1.000 de containere, doar în ultimii doi ani.

Anul trecut, 187 de state, inclusiv Malaezia, au fost de acord să adauge plascticul în Convenţia de Baseşl, un tratat ce reglementează transportul materialelor hazardante  dintr-o ţară în alta, pentru a combate efectele periculoase şi poluante ale plasticului, relatează CNN. 

Foto: Facebook / Yeo Bee Yin

 

Citește și: