Teodora Marinescu
383 vizualizări 6 aug 2018

Liderul de la Casa Albă a susţinut până recent, că în 2016 cele două părţi au discutat despre adoptarea copiilor ruşi de către americani.

Donald Trump repetă că nu a ştiut în avans despre întâlnirea din anul 2016.

"Este o ştire falsă că aş fi îngrijorat de întâlnirea pe care a avut-o minunatul meu fiu, Donald, la Trump Tower. A fost o întâlnire care a avut scopul de a obţine informaţii despre un oponent, o practică complet legală şi care este făcută mereu în politică. Nu am ştiut despre ea", a declarat Donald Trump pe Twitter.

Fake News reporting, a complete fabrication, that I am concerned about the meeting my wonderful son, Donald, had in Trump Tower. This was a meeting to get information on an opponent, totally legal and done all the time in politics - and it went nowhere. I did not know about it!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 5, 2018

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

O parte a anchetei se concentrează asupra unei întâlniri din iunie 2016, între Donald Trump Jr. şi alţi membri ai echipei de campanie şi un grup de persoane din Rusia.

În 2016, fiul cel mai mare al preşedintelui, împreună cu Jared Kushner şi fostul director al echipei de campanie prezidenţială, Paul Manafort, au participat la o întrevedere cu Natalia Veselniţkaia, un avocat rus.

Întrevederea ar fi fost aranjată de un publicist care îl cunoştea pe Trump Jr şi care l-a informat pe acesta că un oficial rus de rang înalt "s-a oferit să furnizeze echipei de campanie a lui Trump informaţii compromiţătoare despre Clinton", iar oferta făcea parte din "susţinerea Guvernului rus pentru Trump". Donald Trump neagă orice acuzaţie şi susţine că a aflat de întrevedere abia în 2017.

”Afirmaţiile avocatului rus erau vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu au fost furnizate informaţii folositoare. Devenise foarte repede clar că nu avea nicio informaţie importantă. Tatăl meu nu a ştiut de această întâlnire. Am fost rugat să particip la întâlnire de către o cunoştinţă, dar nu mi s-a spus în prealabil numele persoanei pe care o voi întâlni. Am discutat, înainte de toate, despre un program de adopţie a copiilor ruşi care era în funcţiune şi extrem de popular în rândul familiilor americane cu ani în urmă şi a fost încheiat de Guvernul rus, dar nu era o chestiune de campanie şi nu a avut niciun rezultat. Întâlnirea a durat între 20 şi 30 de minute. Ulterior, cunoştinţa care a organizat-o mi-a cerut scuze pentru că mi-a irosit timpul”, a declarat în urmă cu un an, fiul cel mare al lui Donald Trump.

Posturile CNN şi NBC relatau luna trecută că fostul avocat al preşedintelui, Michael Cohen este dispus să declare în faţa investigatorilor că liderul de la Casa Albă ştia în avans de întrevederea între câţiva membri ai echipei sale de campanie şi oficiali ruşi, care s-au oferit să furnizeze informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton. Cohen a susţinut că era prezent, împreună cu alte persoane, când Donald Trump a fost informat despre întrevederea, pe care actualul lider de la Casa Albă ar fi încurajat-o.

 

Citește și: