Gandul.info
Marian Avram
1351 vizualizări 9 oct 2017

Supravegherile şi controlul autorităţilor americane asupra postului RT conferă Rusiei dreptul de a lua măsuri în oglindă, a precizat Zakharova, făcând trimitere la o lege adoptată în 1991 în Rusia.

”Toate acţiunile împotriva jurnaliştilor ruşi şi a postului RT ce au loc în SUA, vor primi un răspuns similar. Putem aplica măsuri identice jurnaliştilor şi instituţiilor de presă din SUA aici, pe teritoriul Rusiei”, a spus Zaharova.

Într-un raport făcut public în luna ianuarie a acestui an, serviciile de informaţii din SUA au acuzat RT că face parte din maşina de propagandă a Rusiei ce caută să ajute Kremlinul să influenţeze politica internă a Statelor Unite. Raportul este parte a investigaţiilor făcute pe tema interferenţelor ruseşti în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Zakharova a adăugat că Moscova nu va ţine cont dacă instituţiile de presă americane au finanţare private şi nu a specificat ce instituţii de presă ar putea fi afectate de eventualele sancţiuni impuse de Rusia.

Recent, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat postul de televiziune american CNN International că a încălcat legea rusească privind mass-media, iar reprezentanţii CNN au fost convocaţi la Roskomnadzor pentru a răspunde acuzaţiei.

Citește și: