2026 vizualizări 25 oct 2011

Ilici Ramirez Sanchez, cunoscut sub numele de Carlos, figură binecunoscută a terorismului internaţional, aflat în regim de izolare cu începere de la 18 octombrie în închisoarea Santé din Paris, "va continua în mod radical greva foamei declanşată la 18 octombrie", atât timp cât va fi menţinut în izolare, a anunţat avocatul său, Francis Vuillemin, citat de AFP.

În vârstă de 62 de ani, venezueleanul se află în prezent încarcerat la închisoarea Santé în aşteptarea unui nou proces, ce se va desfăşura între 7 noiembrie şi 16 decembrie, la Paris, pentru atentate comise în Franţa, în perioada 1982-1983, soldate cu 11 morţi, scrie Agerpres.

Într-o scrisoare adresată ministrului justiţiei şi dată publicităţii, Vuillemin motivează această grevă a foamei prin "încălcarea deliberată a dreptului la apărare al clientului meu de către administraţia penitenciară", deoarece "calculatorul său personal a fost demontat şi aruncat desfăcut într-o cutie, fără posibilitatea de a fi instalat în celula sa".

În acest fel, el nu poate citi "cele două dvd-uri cu dosarul său penal şi nici CD-ROM-urile cu notele sale personale", a adăugat avocatul.

Potrivit unui document al Administraţiei penitenciare (AP), plasarea în izolare este urmare a interviului pe care Carlos l-a acordat postului de radio Europe 1. Calificat în documentul AP ca 'folosire incorectă a mijloacelor de comunicare cu exteriorul' puse la dispoziţia deţinutului, acest interviu a fost difuzat la 18 octombrie.

'Într-un fel sau altul, Ilici Ramirez Sanchez va ieşi de la izolare, deoarece degradarea sănătăţii sale va necesita transferul său la spital', a avertizat avocatul.

Carlos a fost condamnat în 1997 la închisoare pe viaţă pentru uciderea în 1975, la Paris, a doi poliţişti şi a unui informator.

Citește și: