Ana Obretin
451 vizualizări 17 sep 2018

"Familia Benioff cumpără Time în nume propriu, iar tranzacţia nu are legătură cu Salesforce.com (companie specializată în servicii de cloud, n.r.), unde domnul Benioff este preşedinte, co-CEO şi fondator", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Meredith Corporation, compania care a scos la vânzare publicaţia.

Familia Benioff nu se va implica în deciziile administrative şi editoriale, de care se va ocupa în continuare actuala echipă de conducere a Time.

În luna martie, grupul de media şi marketing american Meredith, care cumpărase Time Inc. cu 2,8 miliarde de dolari la sfârşitul lunii noiembrie 2017, a scos la vânzare patru publicaţii - Time, Fortune, Money şi Sports Illustrated.

Meredith a ajuns la o înţelegere financiară "multianuală" cu familia Benioff, pentru a furniza "servicii precum campanii de marketing, abonamente, achiziţia de hârtie şi tipărirea publicaţiei", potrivit comunicatului.

În ultimii ani, a devenit o modă printre miliardari să cumpere mari publicaţii. Şeful Amazon Jeff Bezos a devenit în 2013 proprietarul cotidianului The Washington Post. John Henry, care deţine Boston Red Sox, a achiziţionat The Boston Globe, iar Patrick Soon-Shiong, lider în biotehnologie, a cumpărat The Los Angeles Times.

Potrivit raportului pe 2016, Time avea un tiraj mediu de 3 milioane de exemplare.

Pentru a cumpăra Time Inc., Meredith a luat un împrumut de 650 de milioane de dolari de la Koch Equity Development, un fond deţinut de fraţii miliardari Charles şi David Koch. Time Inc. era rezultatul sciziunii operate, în iunie 2014, de grupul de media şi producţie cinematografică american Time Warner, care a dorit astfel să renunţe la operaţiunile din presă.

”O primă provocare pentru Marc şi Lynne este aceea de a gândi profund. Cum va arăta Time în 2040, de exemplu. Ce va însemna Time pentru oameni în următoarele zeci de ani, începând de acum. Ceea ce ne preocupă pe toţi este să construim o nouă casă pentru Time, în care să facem ce ştim mai bine, cu resursele de care avem nevoie pentru a ne valorifica potenţialul individual şi de echipă”, a declarat Edward Felsenthal, editor al publicaţiei Time.

Noii propietari promit că nu se vor implica în politica editorială.

”Puterea publicaţiei Time a constat mereu în unicitatea poveştilor despre oameni şi despre problemele care ne afectează şi care ne conecteză pe toţi. O comoară a istoriei şi a culturii noastre. Avem un profund respect pentru organizarea ei şi suntem onoraţi să fim noii proprietari ai acestui brand reprezentativ”, a scris miliardarul Marc Benioff pe Twitter.

Citește și: