Marinela Sarbu
343 vizualizări 17 apr 2019

Agenţii de la Biroul Federal de Investigaţii, şerifii din comitatul Jefferson şi poliţia locală din Colorado au căutat-o toată noaptea de marţi spre miercuri pe femeia înarmată, pe nume Sol Pais, o tânără de 18 ani din Florida, pe care au numit-o ca fiind „extrem de periculoasă”, relatează Reuters.

Pais a plecat luni din Miami către Denver, de unde şi-a cumpărat o puşcă de vânătoare şi muniţie, a declarat marţi seară agentul special FBI, Dean Phillips, în cadrul unei conferinţe de presă. Denver se află în zona adiacentă a comitatului Jefferson.

„Noi o considerăm o ameninţare reală pentru comunitate", a spus Phillips. Aceasta nu a fost acuzată de nicio crimă, a spus el, dar "prioritatea noastră este s-o găsim pe domnişoara Pais".

Doi băieţi adolescenţi care au studiat la liceul Columbine au împuşcat şi au ucis 12 colegi de clasă pe 20 aprilie 1999, apoi s-au sinucis. La vremea aceea, a fost cel mai periculos atac produs la o şcoală din istoria SUA.

Biroul FBI din Denver a fost avertizat marţi dimineaţă de o posibilă ameninţare de către agenţii FBI Miami. Ei au anunţat şcolile din zonă în acea după-amiază.

Aproximativ douăsprezece districte din zona Denver au anulat cursurile de miercuri, potrivit site-urilor şcolilor districtuale şi conturilor de pe reţelel de socializare online.

Citește și: