Mihai Draghici
Sorin Bogdan
1712 vizualizări 8 iul 2018

Ultimele cinci vagoane ale unui tren care se îndrepta de la Edirne spre Istanbul, având la bord 362 de pasageri, au deraiat în nord-vestul provinciei Tekirdag, la circa 120 de kilometri de destinaţie. Potrivit autorităţilor, accidentul s-a produs din cauza ploilor torenţiale care au provocat o alunecare de teren. "Din nefericire, avem persoane decedate şi rănite", a precizat Ministerul Transporturilor, citat de Reuters.

Guvernatorul regional, Mehmet Ceylan anunţă că elicopterele de intervenţie au ajuns în scurtă vreme la locul accidentului. În primele imagini postate pe internet, se observă călătorii derutaţi, după ce au ieşit din vagoanele răsturnate şi încearcă să-şi dea seama ce s-a întâmplat. O parte dintre ei acuză contuzii şi lovituri, iar alţii încearcă să-i ajute pe cei răniţi mai grav.

Alte imagini preluate de pe reţelele de socializare arată călători întinşi lângă vagoanele răsturnate, in timp ce primele echipe de intervenţie sosesc în ajutor.

Deoarece trenul a deraiat în plin câmp, echipele de intervenţie au fost nevoite să meargă pe jos până la locul accidentului.

Postul de televiziune CNN Turcia a anunţat că alunecarea de teren a produs prăbuşirea unui podeţ al căii ferate, urmată de deraierea trenului. Răniţii care puteau să umble s-au dus pe picioarele lor până la ambulanţele care aşteptau la câteva sute de metri, în timp ce mai mulţi părinţi îşi cărau copiii în braţe.

La sosirea echipelor de intervenţie, situaţia părea destul de confuză şi operaţiunile nu păreau prea bine a fi coordonate. 

Premierul Turciei a instituit un embargo asupra informaţiilor legate de accident, însă principalele date şi imagini de la faţa locului s-au răspândit deja pe reţelele de socializare.

Consulatul României la Istanbul monitorizează situaţia şi a precizat că, deocamdată, nici un cetăţean român nu a semnalat că ar fi fost implicat în accidentul feroviar.

Foto: Mehmet Dikbayir / twitter

 

Citește și: