Mircea Olteanu
892 vizualizări 15 iul 2019

„Este atât de interesant să vezi reprezentante democrate progresiste, care la origine vin din ţări ale căror guverne total catastrofale, cele mai rele, corupte şi inepte din toată lumea (asta dacă chiar au guvern funcţional), acum spun, în gura mare şi tăios, oamenilor din Statele Unite, cea mai grozavă şi puternică naţiune din lume, cum ar trebui să fie condus guvernnul nostru”, afirmă preşedintele Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

„De ce nu se duc înapoi să ajute la rezolvarea problemelor locurilor distruse şi devastate de criminalitate de unde au venit. Apoi să veniţi şi să ne arătaţi cum se face”, a conchis liderul de la Casa Albă.

Potrivit presei americane, Trump probabil se referea la democratele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanţilor. Toate cele patru deţin cetăţenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite.

Ocasio-Cortez a reacţionat rapid la afirmaţiile lui Trump, spunând: „Domnule preşedinte, ţara din care provin şi ţara faţă de care toţi am jurat credinţă este Statele Unite”.

 

 

 

„Sunteţi supărat pentru că nu puteţi concepe o Americă care să ne includă. Vă bazaţi pe o Americă speriată pentru a o prăda”.

Şi alţi lideri democraţi au catalogat drept rasiste afirmaţiile liderului republican de la Casa Albă, însă politicienii din propriul său partid au ignorat subiectul.

Theresa May: Comentariile lui Donald Trump despre femeile din Congres sunt complet inacceptabile

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a calificat declaraţiile recente ale preşedintelui american, Donald Trump, ca fiind „complet inacceptabile”, după ce acesta a declarat că mai multe membre de culoare ale Congresului ar trebui să se întoarcă în ţările de unde provin, potrivit BBC.

 

Citește și: