Gandul.info
Teodora Marinescu
226 vizualizări 7 feb 2018

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că procesul de planificare se află în primul stadiu.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a cerut Departamentului de Apărare să "ia în considerare" ideea.

"Preşedintele Donald Trump îi susţine pe militarii americani care îşi riscă viaţa în fiecare zi, pentru a ne ţine ţara în siguranţăă. El a cerut Departamentului de Apărare să exploreze ideea unei ceremonii la care toţi americanii să îşi arate aprecierea", a declarat aceasta.

Cotidianul The Washington Post este prima publicaţie care a relatat că oficialul de la Casa Albă a cerut Pentagonului organizarea unei parade militare.

"Ordinele au fost : Vreau o paradă ca cea din Franţa", a declarat un oficial militar care a cerut să rămână anonim, potrivit cotidianului.

Donald Trump ar fi făcut această cerere luna trecută, în cadrul unei întrevederi cu vicepreşedintele Mike Pence, şeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, secretarul Apărării Jim Mattis şi şeful Statului Major Joseph Dunford.

Potrivit Reuters, Donald Trump a participat, în luna iulie, la o paradă militară în cadrul căruia soldaţi americani şi francezi au defilat împreună pentru a marca 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial şi Ziua Naţională a Franţei.

Citește și: