Silviu Bănilă
746 vizualizări 20 nov 2018

Cele trei tunuri cu apă, cumpărate cu 320.000 lire sterline (359.421 euro) de la poliţia germană, în 2014, au fost vândute către cimitirul de fier vechi Reclamations (Ollerton) Ltd din Newark, scrie Euronews.

Theresa May, secretar de interne în vremea mandatului de primar al lui Boris Johnson, a interzis folosirea tunurilor cu apă de către poliţie.

Într-un mesaj transmis luni pe Twitter, actualul primar al Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat entuziasmat că a scăpat de tunurile cu apă.

 „Prea mult timp, contribuabilii londonezi au fost nevoiţi să plătească eşecul afacerii lamentabile cu tunuri cu apă, orchestrată de Boris Johnson. Sunt mulţumit că am scăpat în sfârşit de ele - şi banii vor merge spre tinerii londonezi din oraş, care au nevoie de ajutor”, a scris Sadiq Khan pe Twitter.

Khan a declarat că vehiculele au fost vândute cu 3.675 lire sterline bucata (4.124 euro bucata), după doi ani în care s-a încercat, în zadar, găsirea unui cumpărător, au precizat cei de la The Guardian.

 „Sunt mulţumit că am scăpat în sfârşit de ele şi că mi-am ţinut promisiunea electorală faţă de londonezi, pentru a obţine cât mai mulţi bani, care să fie injectaţi spre susţinerea tinerilor predispuşi la infracţionalitate din Londra, care au nevoie de oportunităţi mai bune în viaţă”, a mai spus Khan.

foto: captură youtube.com

Citește și: