Mihai Draghici
7055 vizualizări 14 aug 2016

Conform unor imagini care au circulat pe site-uri de socializare, pe un ecran montat în incinta aeroportului din Viena a fost difuzat următorul titlu de ştire: „Turcia permite relaţii intime cu copii sub vârsta de 15 ani".

„Suntem deranjaţi de această ştire care afectează imaginea Turciei şi dezinformează deliberat publicul; reacţia noastră vehementă a fost transmisă însărcinatului cu afaceri al Austriei", a declarat un oficial din cadrul Ministerului turc de Externe. Titlul ştirii a fost eliminat din buletivul informativ difuzat în aeroportul din Viena.

În iulie, instanţa constituţională din Turcia a eliminat din legislaţie o prevedere a Codului Penal care stabilea că toate relaţiile intime cu persoane sub vârsta de 15 ani reprezentau "abuz sexual".

Tensiunile dintre Turcia şi Uniunea Europeană s-au amplificat după tentativa de lovitură de stat din Turcia. Austria este „capitala rasismului", a afirmat recent ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, ca reacţie la sugestia cancelarului austriac, Christian Kern, de încheiere a negocierilor privind admiterea Turciei în Uniunea Europeană.

Citește și: