Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
701 vizualizări 5 dec 2017


UPDATE: Donald Trump l-a anunţat pe Mahmud Abbas că va muta ambasada SUA la Ierusalim

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, l-a anunţat marţi seară pe Mahmud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene, că, în pofida avertismentelor, intenţionează să transfere Ambasada SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, o recunoaştere implicită a oraşului drept capitală a statului evreu.

Donald Trump l-a informat pe Mahmud Abbas că intenţionează să mute sediul Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, a transmis marţi seară Biroul preşedintelui Autorităţii Palestiniene, potrivit site-ului Ynetnews.com.

"Preşedintele SUA a avut conversaţii telefonice cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, cu regele Abdullah al Iordaniei şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas", a confirmat Casa Albă.

Donald Trump ar urma să facă miercuri un anunţ despre Ambasada SUA în Israel.

"Orice acţiune care ar submina eforturile diplomatice" în sensul coexistenţei în pace a două state, israelian şi palestinian, "trebuie pur şi simplu evitată", a declarat marţi Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Federica Mogherini a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA.

"Trebuie găsită o soluţie prin negocieri pentru a stabili statutul Ierusalimului drept viitoare capitală a ambelor state", a adăugat Federica Mogherini, potrivit cotidianului Le Figaro.

Donald Trump, preşedintele SUA, intenţionează, la îndemnul Guvernului Benjamin Netanyahu, să transfere sediul Ambasadei americane la Ierusalim, recunoscând astfel statutul acestui oraş de capitală a Israelului.

Citește și: