Mihai Draghici
871 vizualizări 2 apr 2019

„Prioritatea noastră este buna funcţionare a Uniunii Europene şi a pieţei unice. Uniunea Europeană nu poate fi pe termen lung ostaticul crizei politice din Marea Britanie", a declarat Emmanuel Macron în cursul întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu premierul Irlandei, Leo Varadkar.

„Marea Britanie trebuie să prezinte un plan alternativ credibil până pe 10 aprilie, altfel, de facto, alege retragerea din Uniunea Europeană fără acord", a atras atenţia Macron, citat de site-ul de ştiri 20minutes.fr.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

Premierul irlandez îndeamnă liderii europeni să rămână deschişi la orice „propunere credibilă" a lui May

Premierul irlandez Leo Varadkar a declarat marţi că liderii europeni trebuie să rămână deschişi pentru orice propunere credibilă a premierului britanic Theresa May, privind ieşirea Marii Britanii din UE, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Încă este timp ca premierul să se prezinte în faţa Consiliului European cu propuneri, propuneri care să fie credibile şi care să aibă un drum clar spre succes", a declarat Varadkar, care se află în vizită la Paris.

„Trebuie să fim deschişi la orice propunere ne-ar putea prezenta", a adăugat acesta.

Marţi, negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat că evenimentele din ultimele zile au făcut din ce în ce mai probabil scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord.

Citește și: