Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
626 vizualizări 2 mar 2018

„În anumite moduri, accesul nostru reciproc la pieţe va fi într-un grad mai redus decât acum. Marea Britanie nu se poate aştepta să primească toate beneficiile fără toate obligaţiile de apartenenţă", a declarat Theresa May.

„Nimeni nu va primi tot ceea ce vrea în urma negocierilor", a adăugat premierul Marii Britanii, subliniind că ambele părţi trebuie să accepte „realitatea dură".

În acelaşi timp, Theresa May a exprimat convingerea că Londra şi Bruxellesul pot ajunge la un acord privind viitoarele relaţii.

„Eu vreau să fiu cinstită cu oamenii, pentru că adevărul este că ne vom confrunta cu anumite realităţi dure. Ieşim din piaţa unică europeană. Viaţa va fi diferită. (...). Este necesar să obţinem un nou echilibru" în relaţia cu Uniunea Europeană, a subliniat Theresa May.

„Dar nu vom accepta drepturile obţinute de Canada" prin acordul cu UE, „nici obligaţiile pe care le are Norvegia. În plus, chiar după ce vom ieşi din jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie, legile UE şi deciziile CEJ vor continua să ne afecteze", a explicat Theresa May.

Citește și: