Gandul.info
Andrei Ionascu
Mediafax
69 vizualizări 29 nov 2017

NATO a transmis că Phenianul trebuie să se angajeze într-un dialog credibil cu comunitatea internaţională, pentru detensionarea situaţiei din Peninsula Coreeană.

"Condamn cu fermitate noul test cu rachete balistice din partea Coreei de Nord. Acesta reprezintă o altă încălcare a mai multor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, subminând securitatea regională şi internaţională. În noiembrie, am vizitat partenerii NATO din regiune, Japonia şi Coreea de Sud, şi i-am cerut împreună Coreei de Nord să se abţină de la provocări suplimentare şi să renunţe la programele sale nucleare şi cu rachete balistice. Astăzi repet acest apel. Coreea de Nord trebuie să se angajeze într-un dialog credibil şi semnificativ alături de comunitatea internaţională", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Uniunea Europeană consideră că lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord reprezintă o "încălcare inacceptabilă" a obligaţiilor sale internaţionale.

"Această lansare reprezintă o altă provocare gravă şi o ameninţare serioasă la adresa securităţii internaţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

Citește și: