Ioana Scholler
2522 vizualizări 4 nov 2019

În cadrul unui interviu acordat lui Steve Rosenberg, jurnalist de la BBC, fostul preşedinte Mihail Gorbaciov a făcut un apel către toate ţările lumii să declare că armele nucleare ar trebui distruse. „Este ceea ce trebuie să facem pentru a ne salva pe noi şi planeta noastră”, a declarat Gorbaciov.

„Atât timp cât armele de distrugere în masă există, în principal armele nucleare, pericolul este colosal”, a adăugat ultimul lider sovietic.

„Să ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru. Suntem înconjuraţi de ciocniri, de împuşcături, nave şi avioane sunt trimise peste tot. Situaţia în care ne aflăm nu este ideală”, a continuat Gorbaciov.

Întrebat dacă are vreun sfat pentru politicienii britanici legat de criza Brexit, având în vedere relaţia strânsă pe care a avut-o cu fostul premier al Marii Britanii Margaret Thatcher, Gorbaciov a răspuns că nu va oferi sfaturi. „Vă puteţi descurca şi singuri. Voi englezii sunteţi băieţi deştepţi. Nu voi da sfaturi. Voi trebuie să decideţi”, a spus Gorbaciov.

Citește și: