Ioana Bojan
Ion Gaidau - Mediafax
552 vizualizări 14 oct 2014

"Pacientul bolnav de febră Ebola a murit în cursul nopţii la clinica St. Georg din Leipzig", a anunţat instituţia medicală într-un comunicat.

"În pofida îngrijirilor medicale intensive şi eforturilor personalului medical, colaboratorul ONU în vârstă de 56 de ani a murit din cauza bolii infecţioase". Informaţii suplimentare vor fi furnizate în cursul zilei.

Acest bărbat era unul dintre cei trei pacienţi contaminaţi cu Ebola pe care Germania i-a găzduit până în prezent. La 4 octombrie, primul bolnav, un expert senegalez al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a putut părăsi spitalul din Hamburg după ce s-a vindecat.

Un alt bolnav, un medic ugandez care lucra pentru o organizaţie umanitară italiană, este îngrijit de la 3 octombrie la un spital din Frankfurt.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte marţi la New York pentru a discuta despre propagarea virusului Ebola.

Barack Obama şi Ban Ki-moon fac apel la dublarea eforturilor pentru a face faţă epidemiei de Ebola

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au îndemnat luni comunitatea internaţională să îşi dubleze eforturile pentru a face faţă epidemiei de Ebola, care face ravagii în trei ţări din Africa de Vest, relatează AFP.

În cursul unei conversaţii telefonice cu Ban Ki-moon, Barack Obama a insistat asupra necesităţii ca toate statele membre să răspundă la apelul ONU şi să furnizeze "personal, echipament şi material (...) pentru stoparea bolii la sursă", a anunţat Casa Albă.

"Cei doi lideri au căzut de acord asupra faptului că, în faţa ameninţării ridicate de Ebola, comunitatea internaţională ar trebui să arate mai multă hotărâre şi angajament pentru a răspunde în mod decisiv" acestei crize, continuă comunicatul Executivului american.

În paralel, Barack Obama şi omologul său francez François Hollande au subliniat necesitatea înfiinţării cât mai curând posibil a unor centre de tratament în ţările africane afectate. "Toate ţările au un rol de jucat", au subliniat cei doi preşedinţi de stat.

Ebola a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la începutul anului din aproximativ 7.400 de cazuri înregistrate în şapte ţări, în principal în Liberia, în Sierra Leone şi în Guineea.

 

Citește și: